Projekbeskrivelse

Det har været en stor fornøjelse at være med til at realisere dette spændende LAR-projekt omkring Bryggervangen og Sankt Kjelds Plads som en del af Østerbros skybrudssikring. Området er blevet forvandlet fra at være stærkt præget af trafik og med belægninger overalt, til et område med særlig københavnsk bynatur. Målet har været at få skabt et vartegn for klimatilpasningen i København samt være et eksempel på hvorledes bymiljøer kan sikres mod fremtidige vandmængder.

Vejarealerne er reduceret betragteligt for at få plads til at skabe den nye bynatur. Projektet har indeholdt et stort ledningsarbejde, hvor der er foretaget op mod 800 ledningskryds. Et arbejde, der har krævet en god koordination med de mange ledningsejere for, at dette har kunnet udføres i en kontinuerlig proces.

Udgangspunktet er at regnvandet skal sive ned i grøfter og bassiner som ses overalt i projektet. Hvis bassinerne bliver fyldt op, skal vandet løbe via et overløb til et underjordisk rørbassin og videre til den eksisterende kloak i et så langsomt et tempo, at kloakken ikke overbelastes.

For at få skabt bynaturen er der plantet 600 træer i op til otte meters højde, plantet 36.000 stauder i forskellige vegetationstyper samt udlagt stammer der skal tilgodese insekter og svampe. Hele beplantningen skaber et grønt miljø midt inde i København som er til gavn for byens borger.

Vil du vide mere?

Ring 49 14 17 20

eller udfyld felterne herunder, så ringer vi dig op.

AdresseBryggervangen, 2100 København Ø
Byggetidspunkt2017-18
Samlet entreprisesum28 mio. kr.
BygherreKøbenhavns Kommune
HovedentreprenørEbbe Dalsgaard A/S
LandskabsarkitektSLA A/S
Se alle referencer